Konvalescenstristess

Varmt ute. Det är skönt, men jag är varm inuti också. Lite febrig. Läkningen går bra och jag vill bara få bort bandaget och clipsen nu. Bort med allt från kroppen som inte hör dit. Sprutorna är som tur är slut, shunthålet i armen bara ett blåmärke och nu är det bara klisterlappen på magen som ska väck. Plus clipsen.

Försökte skapa lite idag och har bilder klara för ett collage. Om inte annat så är mina bråkiga rötter en oändlig källa för material att använda inom konsten. Jag har en anna bild klar i huvudet också, det kommer att bli en liten surrealistisk skräckis enbart i akvarell. Vilket påminner mig om att jag måste printa ut fotounderlag…

Det verkar vara nyhetstorka och inga roliga Aftonbladet Kultur-artiklar att reta upp sig på. Kommunistkramandet i Aeroflot-artikeln orkar jag inte bry mig om. Har funderat på att börja rota i new age-kvacksalveriet. Även om de svenska lärosätena inte verkar ha plockat upp det i undervisningen, som tur är (bortsett från parapsykologi), så finns det ju en hel del människor som blir lurade av dessa sk alternativa behandlingar mot allehanda sjukdomar. Man kan fråga sig hur det ens kan vara tillåtet att annonsera att man kan bota allt från cancer till hiv utan några som helst vetenskapliga belägg. Healing på plats, healing på distans…ge oss dina pengar så blir du nog frisk. Annars finns det alltid en behändig förklaring till varför du inte blev det. Man presenterar befängda resonemang men svänger sig med vetenskapliga begrepp som atomärnivå, frekvenser, vibrationer, magnetfält osv.

Jag hittar inga roliga bilder på new age-temat, så här följer lite andra märkligheter från internätet…


Om Susanna Holmén Waris

Susanna Holmén Waris, född 1968 i Salo, Finland, civilingenjör från KTH och frilanskonstnär som arbetar inom järnvägen. Bloggen handlar om allt från konst, politik och vetenskap till mode, humor och personliga erfarenheter. Välkommen!
Det här inlägget postades i Kuriosakabinettet, Okategoriserade, Say whaaat...? och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

2 svar på Konvalescenstristess

  1. Ulf Holmén skriver:

    Det är ju det jag har sagt hela tiden, New Age är hippiens hämnd. Bön- och linsgrytor i all ära men här talar vi en helt annan kaliber. Det är sant att hippien en gång i tiden både tände på och nyttjade syra, men nu har de dykt upp igen med Feng Shui, kristallterapi och healing i arsenalen. Dessutom har de fått intet ont anande själar i sitt våld där de lockar med falska förhoppningar vända mot stackare utan något kvar att förlora utom sina sista surt förvärvade spänn förstås. Diaboliskt är ordet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.