The Curse

Färdigställde The Curse nyss. Den borde blivit mörkare. Å andra sidan känns den naiva inramningen bra, eftersom den litegrann handlar om krossade, naiva illusioner. Den kan komma att bli del av en serie. Den skulle redan kunna införlivas i Haunted House-serien som ett surrealistiskt bidrag. Surrealistiska, ångestfyllda sagor som härstammar från skelettgarderoben. Kråkornas förbannelse. Den kanske kan ingå i en ny serie, Curse of the Crows.

Jag känner mig hämmad i skapandet också efter den senaste dusten med medlemmar ur familjeträdet. Jag vill inte börja censurera mina tankar och ord. Är det alltid dom mest lättkränkta som ska bestämma nivån? Jag går med på att inte ha min släktblogg kvar, men jag tänker inte börja begränsa mig i konsten. Tyvärr märker jag att jag redan börjat göra det. Jag måste försöka arbeta bort dom tankarna.

The Curse, mixed media 2011

Om Susanna Holmén Waris

Susanna Holmén Waris, född 1968 i Salo, Finland, civilingenjör från KTH och frilanskonstnär som arbetar inom järnvägen. Bloggen handlar om allt från konst, politik och vetenskap till mode, humor och personliga erfarenheter. Välkommen!
Det här inlägget postades i Egna verk, Konst och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

4 svar på The Curse

 1. Micheles skriver:

  Nej, du skall inte låta modeordet kränkas/kränkhet låta censurera eller på något sätt påverka din storhet som konstnär. Utan jag jag vill säga tvärtemot – det är nu din modiga sida behövs. Det är nu som du ska skapa ur ditt eget huvud, emotionella såsom pragmatiska sakskäl från andra, vik hädan. Börjar du göra våld på din konst så gör du våld mot det som är du per definiation. Den modiga storartade kvinna som jag stolt kallar för min vän. Det är nu jag vill se dig brinna passionerad för din konst – ditt kall.

 2. Micheles skriver:

  Nej, du skall inte låta modeordet kränkas/kränkhet låta censurera eller på något sätt påverka din storhet som konstnär. Utan jag jag vill säga tvärtemot – det är nu din modiga sida behövs. Det är nu som du ska skapa ur ditt eget huvud, emotionella såsom pragmatiska sakskäl från andra, vik hädan. Börjar du göra våld på din konst så gör du våld mot det som är du per definiation. Den modiga storartade kvinna som jag stolt kallar för min vän. Det är nu jag vill se dig brinna passionerad för din konst – ditt kall. Jag tror på dig.

  • Susanna Varis skriver:

   Tack! Nej, jag gör mitt bästa för att inte bygga upp osynliga, mentala staket kring mitt skapande. Jag blev bara väldigt paff över de, i mitt tycke, häftigt överdrivna (och osakliga) reaktionerna på min släktblogg från vissa medlemmar av släkten. Jag använder ju skeletten i garderoben i konsten på olika sätt och blev nojig. Släktbloggen var ju i högsta grad oskyldig gentemot vad man skulle kunna plocka upp i konsten. Vissa saker finns ju där redan. Men min konst kommer ju inte vara någon dokumentation om verkligheten, utan just konstnärliga framställningar. Lite som alla dessa halvfiktiva biografier. Dramatiserad verklighet. Dessutom fick jag ju än mer material nu och även en idé till en tavla som kommer att bli verklighet så fort jag orkar…

   • Micheles skriver:

    Härligt att höra. Det låter hur bra som helst att nya fina idéer kommer ångande ur dig.
    Sköt om dig nu, riktigt ordentligt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.