Herrskapet Gårman och nu detta…

En genusanpassad stop-skylt?

Varför står det förresten stop (= bägare) på stopp-skyltarna? Ska det vara internationellt gångbart? Förstår inte den som förstår texten Stop om det står Stopp?

Foto: Trafiketta

Cred: Gabriel

Hur vet man förresten att det är en man på Herr Gårman-skylten? Det kan vara en kvinna som har konstruerat om sitt kön. Det kan också vara Tiina Rosenberg. Alla kvinnor går knappast i kjol eller har fluffig frisyr och smal midja. Jag tycker att det är rätt fördomsfullt av genusmaffian att förutsätta att en kvinna ska se ut just på det sättet. Eller det kanske är fd Vägverket som ska hängas för fördomsfullheten…? (Nä, suck, nu tippar jag över i genusfablernas värld igen. Observera att föregående inlägg hämtar sin teoretiska grund från genusvetenskapen, inte från min egen föreställningsvärld. Jag tillåter mig åter att raljera lite över den mystiska disciplinen.)

Om Susanna Holmén Waris

Susanna Holmén Waris, född 1968 i Salo, Finland, civilingenjör från KTH och frilanskonstnär som arbetar inom järnvägen. Bloggen handlar om allt från konst, politik och vetenskap till mode, humor och personliga erfarenheter. Välkommen!
Det här inlägget postades i feminism, genusvetenskap, Okategoriserade och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

5 svar på Herrskapet Gårman och nu detta…

  1. Ulf Holmén skriver:

    Om genusmaffian tror att alla kvinnor har smal midja, fluffig frisyr och regelbundna utbuktningar på bröstkorgen glömmer de bort truckflator, gyttjebrotterskor och Alice Toklas dvs extremt späda kvinnor. Kan detta sägas vara i enlighet med feministisk ideologi att glömma bort att kvinnor kan vara skapta olika?. Dessa genusvetares galenskaper är och förblir en av vår tids stora varnaglar. Särskilt nu när de till och med tillåts att helt lagligt anordna bokbål då en akademikers hela upplaga av den senaste boken hamnade i brännugnen på grund av tveksamma faktafel om en av landets ledande genusteoretiker Eva Lundgren. I Sverige är det inte alliansen som förhindrar det fria ordet som det så populärt heter i svensk vänstervulgärpropaganda, det är i själva verket svensk vänster som står för den saken när Åsa Lindeborg frågar sig om man får ha vilka åsikter som helst och när genusteoretiker nu till och med är inne och sysslar med saker som för tankarna till hjärntvätt.

  2. Johanna skriver:

    Det där är inte den enligt trafikverket godkända fru gårmanskylten. Så nej, ”genusmaffian” tror inte att alla kvinnor bla bla.

    • Susanna Varis skriver:

      Nej, vi har nu blivit varse detta pga ”tabben” i Uppsala, där just denna yppiga fru Gårman tydligen hade tryckts upp av misstag. Rätt fru Gårman är mindre yppig och ordningen är återställd.

    • Ulf Holmén skriver:

      Jag ber så mycket om ursäkt Johanna, jag var nog en aning raljerande på den punkten. Men jag kunde inte låta bli att bli en anings elak när en hel kommunstyrelse har fått kollektiv hjärnblödning alternativt har blivit svårt hjärntvättade. För ingen kan väl på fullaste allvar hitta någon annan förklaring till ett beslut som trotsar de flesta bisarra händelser i världshistorien. Tolka inte detta att jag inte är för jämställdhet, för det är jag, men vad jag är emot är kvasi-beslut och korkade påhitt för att tillfredsställa en måttligt intelligent publik vars lystmäte för lätta framgångar är ohämmad. För ett löjligare beslut än det som nu har tagits av kommunstyrelsen i Uppsala får man tyvärr leta efter, dags att döpa om ”Uppsala” till ”Muppsala”.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.