Nattens kap

De inringade plaggen är nu på väg till mig…trallalaa…Foto: HM

Av en slump lyckades jag haffa åt mig två plagg som jag suktat efter i den nya Trish Summerville for HM-kollektionen med Lisbeth Salander-inspiration. Jag trodde att den som vanligt skulle släppas på nätet ungefär samtidigt som butikerna öppnar på morgonen, men plötsligt fanns den för salu på natten. Ett par klick och kofta + byxor var mina. Jaa…eller efter att jag sedan betalat räkningen också ska kanske tilläggas.

Förresten är inspirationen mer Dregen, tycker jag. Ett coolt grungeigt goth-look, jättesnyggt! Och vissa av plaggen kan man nog bära även i min ärbara ålder utan att bli för patetiskt ungdomlighetssträvande.

Lisbeth Salander i Män Som Hatar Kvinnor. Looken är mycket inspirerad av…

Foto: Dagbladet

…Dregen.

http://www.expressen.se/1.2652608

Please like & share:

Om Susanna Holmén Waris

Susanna Holmén Waris, född 1968 i Salo, Finland, civilingenjör från KTH och frilanskonstnär som arbetar inom järnvägen. Bloggen handlar om allt från konst, politik och vetenskap till mode, humor och personliga erfarenheter. Välkommen!
Det här inlägget postades i Mode, musik, Okategoriserade och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 svar på Nattens kap

 1. Ulf Holmén skriver:

  Kanske värt alla ångor av bromerade flamskyddsmedel och andra kemikalier när man kan slå klorna i något som finns i begränsad upplaga. Att Dregen har ett finger med i det kapitalistiska spelet som heter försäljning, är föga förvånande. Hans stil är sinnebilden för ett alternativt leverne och han har alltid haft en egen stil som han varit bland de första med. Han har därmed blivit frontfiguren för en stil och nu har den kommit i dess mer kommersiella form. Tur bara att det inte blev som med grungen där kläder som från början köptes för dess låga pris, helt plötsligt betingade fantasisummor på Hollywood Boulevard och andra flashiga adresser.

  • Susanna Varis skriver:

   Dregen har verkligen skapat en helt egen rockstil och den har nu, enligt mig, kopierats till HM:s kollektion och även i viss mån till Lisbeth Salanders utseende i tv-serien och filmerna. Han borde få ersättning för upphovsintrång :)
   Grungen ja. Flanellskjortor för hundratals kronor…i HM-kollektionen ingår färdigt sönderslitna plagg, varav min köpta kofta var en. Priset är ju inte så högt förstås, men en sådan här look skulle man ha skapat själv i min ungdom (jura-perioden), numera finns allt färdigt. Ett annat uttryck för samma bekvämlighet är den köpta autenticiteten hos färdigslitna band-t-shirts. men jag gillar kollektionen och eftersom jag numera är äldre och bekvämare, så tar jag genvägen…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.