Riktig julgran!

Granen uppenbarades igår…

Min första riktiga julgran på jag vet inte hur länge införskaffades igår och vi klädde den tillsammans. Moderskan hade en ljusslinga över och nu är det riktigt juligt i vardagsrummet. Det är en kungsgran och ska alltså inte barra så mycket, men doftar inte heller märkbart. Men man kan ändå känna grandoften om man går intill den och luktar. Jag försöker ta in all ro i de små gliporna mellan arbete och annat och bara njuta av en vacker och lugn jul. Det här året blir julen extra lång för mig. Från ca 9 på fredag morgon till måndag eftermiddag. Förra julen var jag ledig juldagen, ca 14 år före det jobbade jag samtliga jular utom någon som jag var hemma sjuk. Som skiftarbetare har jag ingen nytta av några klämdagar och helgdagar mitt i veckorna, jag är ledig varannan helg. Punkt. Visserligen får vi kompensation i form av en extra ledig dag om vi arbetar en helgdag, vilket kan vara användbart.

En liten chokladdam som jag fått av min vän från Wien, Kat Starchild. Hon ska nu flytta till Berlin, så vi blir tvungna att själva åka till Wien och Leschantz chokladbutik. Minst en gång om året.

Idag har jag varit ledig och tagit en promenad i det lilla solljuset som fanns under någon timma. Det var riktigt skönt och inte alltför hopplöst halt. sedan rensade jag kylen på gamla sill- och hovmästarsåsburkar bl a , lagade i ordning en köttfärssås, åt och tog en liten tupplur. Nu sitter jag och beundrar vår fina bling bling-gran.

Mera chokladprydnader…nästan som jag var liten och firade jul hos morfar och mormor. Vi fick chokladkottar i blå och röd folie. De här godbitarna hade förmodligen gjort oss fullkomligt tokiga…

Jag skulle vilja skapa och måla något, när ska jag hinna med alla mina planer? Samtidigt känner jag mig ganska trött…

Ska nog ändå sätta mig en stund, det ger ju så mycket tillbaka.

Orkar jag…?                       En liten stund då.

Please like & share:

Om Susanna Holmén Waris

Susanna Holmén Waris, född 1968 i Salo, Finland, civilingenjör från KTH och frilanskonstnär som arbetar inom järnvägen. Bloggen handlar om allt från konst, politik och vetenskap till mode, humor och personliga erfarenheter. Välkommen!
Det här inlägget postades i Okategoriserade och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 svar på Riktig julgran!

  1. Ulf Holmén skriver:

    Och när vi dansar ut granen trettondagen kan vi dels se fram emot lite extra godis från Le Chants och sedan c-vitaminintag när vi kokar granens barr till barrsoppa. Mumma!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.