Med sådana feminister…

 Natalia Kazmierska. Foto: Aftonbladet

…behöver kvinnor inga fiender.

Jag har återigen roat mig själv med få upp blodtrycket medelst Aftonbluddret och denna gången Natalia Kazmierska, som i gårdagens tidning omyndigförklarar den kvinnliga delen av befolkningen. Anledningen är bröstimplantat av typen PIP, som visat sig vara sköra.

Läkemedelsverket: http://www.lakemedelsverket.se/Alla-nyheter/NYHETER-2011/Ingen-forhojd-cancerrisk-for-kvinnor-med-PIP-implantat-enligt-fransk-myndighet/

Natalia Kazmierska tycker att kostnaden för att byta ut implantaten (något som Läkemedelsverket inte generellt rekommenderar), ska tas av plastikkirurgerna och utvikningstidningarna, alltså de hon menar tjänar pengar på silikonbröst. Kanske Bingo Rimér personligen:

http://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/nataliakazmierska/article14151790.ab

Jag kan inte tolka detta på något annat sätt än att Natalia Kazmierska anser att kvinnor inte är kapabla att dels kamma hem vinsterna av sina investeringar, dels ta ansvar över sina kroppar och sin hälsa. Vi borde kanske alla omyndigförklaras?

Ingen korrelation mellan hårfärg och intelligensnivå var det visst, som konstaterat (apropå ett tidigare inlägg)…

Om Susanna Holmén Waris

Susanna Holmén Waris, född 1968 i Salo, Finland, civilingenjör från KTH och frilanskonstnär som arbetar inom järnvägen. Bloggen handlar om allt från konst, politik och vetenskap till mode, humor och personliga erfarenheter. Välkommen!
Det här inlägget postades i blodtryckshöjare, feminism, genusvetenskap, medier, Okategoriserade, politik, vetenskap och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 svar på Med sådana feminister…

  1. Ulf Holmén skriver:

    Känslomässighet kontra rationalitet är alltid en avvägning. Den goda Natalia har uppenbarligen fastnat för det första och har därmed bara känslomässiga argument, däremot inga rationella. Att man gjort undersökningar som visar att det inte finns ett samband mellan cancerrisk och implantaten spelar med andra ord ingen roll. Inte heller att det är ett medvetet val där risken både belyses och måste finnas hos den som vill undergå ingreppet tycks spela roll hos Natalia. Med andra ord den enskilde har aldrig något ansvar, ett typiskt Svenskt sätt att se det inom parentes med beklagliga konsekvenser som följd. Hon borde kanske tänka på lite mer balans i sina argument och bli lite mer rationell, det skulle inte skada.

  2. Pingback: Mannen som orsak till klimakteriet | Susanna's Crowbar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.