Fantastiska förorten

 Utsikt från betongen

På tv-nyheterna finns en stackars familj i trångboddhetens Stockholm som har byggt om sin lägenhet på 44 kvadratmeter till en fyrarummare. Tänk att man ska behöva ha det på det viset…trångboddheten skapar ju allehanda problem med sociala slitningar och större spridning av sjukdomar. (Obs! Satir…men det är ungefär i dessa termer områden som mitt brukar beskrivas i media)

Jag är så glad att jag har möjlighet att breda ut mig på 84 härliga kvadrat i betongen, med ren luft och närhet till naturen! På riktigt. Jag trivs helt utmärkt i betongen, vilket tycks vara svårt för vissa människor att begripa. Vad jag inte begriper är varför man hellre bor i en lägenhet av garderobsstorlek bara för att kunna säga att man bor innanför tullarna? Status, kosta vad det kosta vill.

Jag tror att jag ska återkomma med ett ”hemma hos mig i betongen”-reportage så småningom…

Om Susanna Holmén Waris

Susanna Holmén Waris, född 1968 i Salo, Finland, civilingenjör från KTH och frilanskonstnär som arbetar inom järnvägen. Bloggen handlar om allt från konst, politik och vetenskap till mode, humor och personliga erfarenheter. Välkommen!
Det här inlägget postades i Okategoriserade, samhällsplanering och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

1 svar på Fantastiska förorten

  1. Ulf Holmén skriver:

    It is najs in da hood! Ser ju riktig naturskönt ut, andas frid så där. Så här års är dessutom solen mer än välkommen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.