14 mars 2012

Det har varit mycket nu. Som vanligt. Nästan 12 timmar lång arbetsplatsträff i måndags, inklusive middag efter, design av utställningsaffischen samt lönearbete igår och lönearbete idag. Så här blev utställningsaffischen:

 

Jag behöver rekvisita till utställningen…hoppas att jag hinner hitta det jag har tänkt mig. (Måste nog börja skriva lista så att jag kan hålla reda på allt.)

Det har varit rena vårvärmen i drygt en vecka nu, ska det verkligen bli vår redan? Jag tror inte riktigt på det. Jag vill minnas att det ofta har hänt att våren tagits ut i förskott och sedan brakar vintern loss med full kraft igen…

Idag var också mitt första pass med min PT på SATS Stureplan…

 Det fanns en del flashiga träningskläder som jag kanske kommer att slå till på…en tränings-bh vore inte så dum…och skor måste jag skaffa. Jag håller på att sätta ihop ett litet tränings-sminkkit; små förpackningar och det nödvändigaste sminket ifall det behöver sminkas om efteråt. Mycket fix med det hela…

Jag fick mig en rundtur i lokalerna där mängder av maskiner och märkliga anordningar med selen och annat trängdes. Vissa konstruktioner gav mig associationer till mera ljusskygga vuxenlekar, aktiviteter där orden sadism och masochism förekommer…

Med all säkerhet finns inte sådana övningar inplanerade för mig, men en viss dos av mild sadism tyckte jag mig kunna skönja under denna inledande testdag. Mina arma ben! (Jag föreslog mastern att man kunde t ex elektrifiera det lilla snöre som offret klev över vid en av övningarna för att göra det hela mera effektivt.) Men benen hade jag åtminstone någon styrka i, annat var det med armarna. Nada och noll. Jisses vad det har försvunnit.

Vi identifierade ett antal områden att arbeta med, men en hel del var jag faktiskt redan hyfsat bra i. I testet tittade man t ex på styrka, balans och rörlighet för att få underlag för ett bra program. Givetvis definierades målsättningar också och för mig är det en hel del saker, bl a bättre kondition, ökad styrka, förhoppningsvis bättre immunförsvar och minskad stress. Jag kommer inte att gråta om jag går ner i vikt, men det är inte huvudsyftet. Jag vill må bra, få bättre kondition och bli starkare. Just det, jag fick en hemuppgift också, en andningsövning.

Det var jätteroligt och jag ser fram emot nästa pass redan.

Om Susanna Holmén Waris

Susanna Holmén Waris, född 1968 i Salo, Finland, civilingenjör från KTH och frilanskonstnär som arbetar inom järnvägen. Bloggen handlar om allt från konst, politik och vetenskap till mode, humor och personliga erfarenheter. Välkommen!
Det här inlägget postades i Egna verk, Galleri T, Konst, kultur, Okategoriserade, Utställning och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 svar på 14 mars 2012

  1. Ulf Holmén skriver:

    Scheeesus, det kostar smärta och ansträngning att få kunna må bra. Ibland är livet en paradox där det mesta går i motsatt riktning mot all logisk utveckling. Mäns hårväxt är ett annat intressant område, när det börjar bli tunnsått där uppe börjar det växa som aldrig förr i näsa, öron och på ögonbryn (?). Ja, man kan ta sig för pannan över hur naturen styr vissa saker, att man måste lida pin för att få vara fin får en ny vidare innebörd som ger en del intressanta vinklar. Ja, ja det är väl naturens vilja och man är väl bara en liten pusselbit i det naturliga urvalet, dags att inse att man har blivit underkastad en ny fas i livet. Att du har fått träningsvärk kanske tillhör den angenäma sidan av saken, vem vet?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.