Homofob? Då kanske du är gay…

Precis vad jag alltid har misstänkt:

http://www.dn.se/nyheter/vetenskap/homofobisk-du-kanske-ar-gay

 Eller så kan det ju vara så här också…Teckning: Lina Neidestam

Om Susanna Holmén Waris

Susanna Holmén Waris, född 1968 i Salo, Finland, civilingenjör från KTH och frilanskonstnär som arbetar inom järnvägen. Bloggen handlar om allt från konst, politik och vetenskap till mode, humor och personliga erfarenheter. Välkommen!
Det här inlägget postades i genusvetenskap, kultur, medier, Okategoriserade, politik och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

1 svar på Homofob? Då kanske du är gay…

  1. Ulf Holmén skriver:

    För 80- och 90-talister tycks könstillhörighet vara en något mer rörig historia, men för en homofob är denna självklar. Fastna fastkilad i garderoben utan möjlighet att skrika ut vad man egentligen är, och man måste hitta någon att hata för sina misslyckanden. Att det råkar bli den grupp man borde tillhöra är naturligt, man är ju själv inte en del av den och man kommer inte ut så att man kan bli det heller. Lägg till religion där man måste vara ”normal”, och cirkeln är sluten. Där hittar du det som fortsätter att hålla igen garderobsdörren och stänger in människor i en tillvaro de aldrig har valt eller velat ha. Smygbögen är därmed uppfunnen, men att tro att denna skulle kunna komma ut där ett alltför stort socialt tryck åt andra hållet finns det är en illusion. Därför får vi nog tyvärr leva med religiösa bigotterier, böghat och allt annat smaklöst. Synd men en realitet som tyvärr fortsätter att frodas.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.