Strypa hundvalpar för konstens skull?

 Valparna på bilden har inget med artikeln att göra.

För en tid sedan diskuterade vi marknadsföring med Uffe. Det var nog inför utställningen på Galleri T. Vi spånade om att man numera måste vara extrem för att finnas i mediebruset och Anna Odell, Nug och resten av skåpmaten var på tapeten. Senaste lyckade marknadsföringen är ju självklart Makode Lindes ökända Tårta med Kulturminister. Jag minns att jag sa att jag kanske skulle ta och ha ihjäl söta hundvalpar, då skulle nog medierna bli intresserade. På skämt så klart, riktigt så galen är inte ens jag. Nu har även den idén poppat upp annanstans…

http://blog.svd.se/kultur/2012/04/30/konstnar-skulle-strypa-hundvalpar/

Att strypa hundvalpar som protest mot djurplågeri och kalla det för konst gör mig väldigt trött i sinnet.

Om Susanna Holmén Waris

Susanna Holmén Waris, född 1968 i Salo, Finland, civilingenjör från KTH och frilanskonstnär som arbetar inom järnvägen. Bloggen handlar om allt från konst, politik och vetenskap till mode, humor och personliga erfarenheter. Välkommen!
Det här inlägget postades i blodtryckshöjare, Konst, kultur, medier, Okategoriserade och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

1 svar på Strypa hundvalpar för konstens skull?

  1. Ulf Holmén skriver:

    Vad som är kryptodiskussioner idag, kan vara konst imorgon. Ingenting ska egentligen förvåna någon när det gäller den mänskliga förmågan att uppfinna nya idiotier, men att strypa hundvalpar är att gå lite (Obs! ironi) för långt. Den stackarn som kom på idén måste vara bindgalen. Att vi diskuterade samma sak var mer ett ironisk och raljant sätt att kommentera samtiden i osmakliga ordalag, men att omsätta det i verkligheten? Aldrig i livet. Men efter Anna Odell, Nug, Rauschenberg och många fler, kan man väl bara konstatera att delar av konsten är en modern form av dårhusverksamhet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.