Anna Shtrom retrospektiv

Vid närmare undersökningar hittade jag ytterligare material från Anna Shtrom (se inlägget före). Hon har tagit inspiration från mig och en hel del andra åtminstone sedan 2009. Hennes konstnärliga utveckling tycks även ha varit anmärkningsvärt snabb, om än vindlande i stil och utförande.

Denna bild målade jag 2008. Jag är nöjd med måleriarbetet, men likheten med originalfotot blev inte riktigt bra i mitt tycke. Jag höll fortfarande på att öva upp min förmåga efter det 14 år långa avbrottet i min konstnärliga verksamhet:

Foto: Perou

 Min målning Vampire från 2008

 Anna Shtrom 2009

 Anna Shtrom 2011 – 2012 (?)

 En annan Shtrom från 2009…

 …uppvisar en del likheter med min målning Serpent Evelyn Seducing the Faithful, baserad på två foton på Marilyn Manson sammansatta. Valvbågen runtom och bakgrunden har jag själv komponerat ihop och målat dit.

 Shtrom

 Min målning The Vampires

 Shtrom

 Min målning Red

 Shtorm 24. mars 2009

 Min målning Portrait with Military Jacket från 13. mars 2009

 Shtrom

 Min målning Purple Pain 

 En tidigare variant av min Murdercute…

 …och en senare, från 2011 eller 2012.

 Originalet

 En tidigare Shtrom

 …som motsvaras av min målning Booh!

 Den tidigaste varianten av detta motiv…

 Ett och ett halvt år senare är nivån en helt annan…

 Min målning Eat Fuck Kill

 En tidig målning av Shtrom

 Mitt verk King of Hearts

 Shtrom

 Min målning Coronation II

Det känns underligt att någon under nästan tre år har kopierat så många av mina verk. Smickrande, som sagt. Underligt att hon inte under hela denna tid har gjort något väsen av sig eller kontaktat mig på något sätt…

http://www.stars-portraits.com/en/community/AnnaShtorm.html

http://annashtorm.deviantart.com/

Om Susanna Holmén Waris

Susanna Holmén Waris, född 1968 i Salo, Finland, civilingenjör från KTH och frilanskonstnär som arbetar inom järnvägen. Bloggen handlar om allt från konst, politik och vetenskap till mode, humor och personliga erfarenheter. Välkommen!
Det här inlägget postades i Egna verk, Konst, kultur, Marilyn Manson, medier, musik, Okategoriserade och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

5 svar på Anna Shtrom retrospektiv

 1. Du verkar ha en stalker, minst stagt. Ruggigt. Fast du kan glädja dig åt att du är så mycket bättre! Det är ju genomgående.

  • Susanna Varis skriver:

   Tack! Det är ju roligt att någon verkar anse min konst så pass bra att den i flera års tid har orkat kopiera mina verk. Som sagt, underligt att hon aldrig har kontaktat mig…(för hon har väl inte medvetet försökt att åka snålskjuts på mig och låtsats som att det är hennes kreationer rakt igenom…?)

 2. marica skriver:

  oj så duktig du är på konst!
  du har inga till salu?

 3. Ulf Holmén skriver:

  Ett magnifikt magplask från en viss sida när man inte ens har mage att märka vem som har skapat förlagan. Falsk marknadsföring eller bara ren vilseledning?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.