Ännu snyggare feministisk gärning

…än den som Isabella Löwengrip stod för häromdagen: http://www.susannavaris.com/blogg/2012/05/dagens-feministiska-garning/

…var ju självklart Linda Skugges svar till tidningen Café år 2007 när de hörde sig för om ett utvik. Ingen retusch och inget smink, då kunde utviket göras. Café tappade intresset, men Skugge vek ut sig i alla fall, i tidningen Bon, oretuscherad och osminkad:

 Linda Skugge i Bon.

Så underbart! Det finns inte många kvinnor som skulle göra samma sak. I det fullständiga bombardemanget av utmärglade, silikonfyllda, plastikopererade och dessutom retuscherade bilder som möter ögat överallt blir en bild på en normal och oretuscherad kropp en anomali och någonting som man reagerar på. Vi uppfattar det fixade och icke-existerande som det normala.

Isabella Löwengrip har definitivt en poäng också. Hon blev mobbad för sin vikt efter sina semesterbilder och då finns det all anledning att visa upp just den kroppen som man mobbades för och vara stolt över den. Målgruppen för Skugge var herrtidningsvärlden, målgruppen för Löwengrip är alla viktmobbande människor (ofta andra kvinnor).

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article14784289.ab

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article14785538.ab

Om Susanna Holmén Waris

Susanna Holmén Waris, född 1968 i Salo, Finland, civilingenjör från KTH och frilanskonstnär som arbetar inom järnvägen. Bloggen handlar om allt från konst, politik och vetenskap till mode, humor och personliga erfarenheter. Välkommen!
Det här inlägget postades i feminism, kultur, medier, Okategoriserade och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.