Det politiskt korrekta hatet

Claes Arvidsson skriver i Svenska Dagbladet idag mycket bra om det finare hatet, som också jag har berört här på bloggen:

http://www.svd.se/opinion/ledarsidan/har-vanstern-en-finare-sorts-hat_7265701.svd

Det har onekligen handlat en hel del om vänster-höger-polarisering och klasshat på sistone. Linderborg har på sin sida i Aftonbladet gjort sitt bästa för att förknippa alla till höger om hennes yttervänsterståndpunkt med Breivik, samt ihärdigt försökt pumpa liv i någon slags klasshat. Hon har fått mothugg från bland andra Johan Lundberg, Roland Poirier Martinsson, Olle Svenning och en hel del andra skribenter. Jag har inte så mycket att tillföra i den diskussionen, det mesta är redan sagt och formulerat mycket väl.

Please like & share:

Om Susanna Holmén Waris

Susanna Holmén Waris, född 1968 i Salo, Finland, civilingenjör från KTH och frilanskonstnär som arbetar inom järnvägen. Bloggen handlar om allt från konst, politik och vetenskap till mode, humor och personliga erfarenheter. Välkommen!
Det här inlägget postades i medier, Okategoriserade, politik och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

1 svar på Det politiskt korrekta hatet

  1. Ulf Holmén skriver:

    Om högern hatar, och också om den inte gör det är det alltid hat. Om vänstern hatar, är det berättigat förakt som är helt legitimt. Om högern säger döda människor, menar man det ordagrant och måste fördömas som de satans mördare de är, om vänstern säger döda människor talar man bara i imperfekt-form om människor som har gått ur tiden. Vänster har generellt ett arv av klasshat, massmord, politisk förföljelse och antidemokratiska tendenser också i vårt land, det är dags att man väljer väg för framtiden. Om man vill framstå som seriös bör alla, från Socialdemokratin till ytterlighetsvänstern, en gång för alla ta avstånd från klasshat, våldsförhärligande och politisk förföljelse. Man bör också börja respektera den demokratiska debatten som vilar på pluralism, dvs allas rätt att ha en fri och öppen åsikt. Gör man inte detta är jag rädd för att svensk vänster kommer att fortsätta göra samma misstag och dumheter som andra liknande organisationer i andra länder har gjort upp med för länge sedan.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.