Oväntad konservatism

 Scott och Tom

På Tv4 pågår en dokumentär, Min Pappa är Gravid, som handlar om två transsexuella män med tre barn. Scott lever som man, men har en kvinnas biologi och har fött ett antal barn. Tom är omopererad till man från att ha varit kvinna. Även Scott ska så småningom genomgå en operation till man.

Inget konstigt med detta, kan tyckas, men i en scen sitter Scott hos barberaren för att sonen och han själv ska klippas. Han kläcker plötsligt ur sig att han aldrig har begripit det här med långt hår på killar. Killar ska ha kort hår och tjejer långt, så är det bara, enligt honom. Är inte det en smula konservativt? Särskilt med tanke på sammanhanget… :)

Om Susanna Holmén Waris

Susanna Holmén Waris, född 1968 i Salo, Finland, civilingenjör från KTH och frilanskonstnär som arbetar inom järnvägen. Bloggen handlar om allt från konst, politik och vetenskap till mode, humor och personliga erfarenheter. Välkommen!
Det här inlägget postades i genusvetenskap, medier, Okategoriserade och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.