Dagens varmkorv

En korvförsäljare i Simrishamn har retat upp en del feminister, inklusive Gudrun Schyman. En genuspedagog  har kopplats in:

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article15097387.ab

http://www.dn.se/ekonomi/omstridd-korvskylt-togs-ned

(Kan det vara slumpen att det handlar om just Simrishamn?)

”– Det här är en sexualiserad bild. Ett praktexempel på en oreflekterad handling och på traditionellt könstänkande i syfte att locka kunder, säger kommunens genuspedagog Britten Dehlin till Ystads Allehanda.” 

Britten Dehlins tänkande verkar hur som helst i högsta grad traditionellt. I den moderna genusvärlden (hennes eget expertområde), där könet enbart är en social konstruktion, förutsätter hon att läppstift och nagellack per definition sitter på en kvinna. I samma värld saknar ju de faktiska könsorganen hos de inblandade personerna fullständigt betydelse när det gäller deras kön, allt enligt samma genusvetenskapliga teorier. Eller är hon bara så heteronormativt bunden att hon förutsätter att oralsex enbart förekommer i heterosexuella (det som brukar uppfattas som traditionella) konstellationer? ;)

Nu väntar jag med spänning på vad Schyman och Dehlin tänker göra åt Försäkringskassans logotyp:

 

Please like & share:

Om Susanna Holmén Waris

Susanna Holmén Waris, född 1968 i Salo, Finland, civilingenjör från KTH och frilanskonstnär som arbetar inom järnvägen. Bloggen handlar om allt från konst, politik och vetenskap till mode, humor och personliga erfarenheter. Välkommen!
Det här inlägget postades i feminism, genusvetenskap, jämställdhet, medier, Okategoriserade, politik och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

8 svar på Dagens varmkorv

 1. Malte Skogsnäs skriver:

  Och hela Sverige skrattar åt genusdårarna.

 2. Pingback: De sexfixerade genusdårarna. « Malte on the Roxxx

 3. Ulf Holmén skriver:

  Den där försäkringskasseloggan såg bra sexistisk ut, en penetration där något (ben?) delas. Är penetrationen påtvingad? Är detta frågan om uppmuntran till våldtäkt? Är pilen som skjuts in, en symbol för en fallos? Debatten kan bli hur intressant (?) som helst.

 4. Fundersam skriver:

  När det diskuteras könsbestämning undrar jag om Loreen är en kvinna eller ett hen. Om peruken byts ut kan L tävla i manlighet med Tomas di Leva. När nu L alltid visar sig i säckiga kläder kan jag inte avgöra vad som döljs därunder. Kan någon? Är L en väl planerad kupp av hönsligan?
  Om vi nu återgår till Tomelilla och den där erbjudna könsbestämningen. När jag nu inte kan könsbestämma L hur skall då personalen på Tomelilla Hyrkart kunna könsbestämma genuspedagoger?

  • Susanna Varis skriver:

   Om jag förstått saken rätt så är det enligt genusexpertis mycket viktigt att kunna dela upp människor just i olika kön, eftersom kön inte ska spela någon roll och ändå enbart är en social konstruktion.
   Ulrica Engdahl skriver i denna avhandling t ex om vikten av att man ska kunna få pass utfärdat på grundval av det kön man känner sig som, inte det som är det biologiska:
   http://www.avhandlingar.se/avhandling/12ae5f5761/

 5. Pingback: Dubbla måttstockar | Susanna's Crowbar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.