Avdelning korkade lösningar

  Resultatet av morgonens kamp mot den überkorkade förpackningen som Arla numera av vad jag förstår, någon slags patentskäl, envisas med.

Den är ofunktionell, icke-miljövänlig och hopplös att få upp. Lägg ner den.

Ungefär samma saker sade jag i en kundundersökning som nämnda företag utförde en morgon på Drottninggatan, men vad hjälpte det? Antingen var alla andra överförtjusta över den nya skruvkorken, eller så körde man på chefens linje i alla fall.

Please like & share:

Om Susanna Holmén Waris

Susanna Holmén Waris, född 1968 i Salo, Finland, civilingenjör från KTH och frilanskonstnär som arbetar inom järnvägen. Bloggen handlar om allt från konst, politik och vetenskap till mode, humor och personliga erfarenheter. Välkommen!
Det här inlägget postades i För övrigt anser jag att..., Okategoriserade, teknik och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

5 svar på Avdelning korkade lösningar

 1. Togga skriver:

  När Arla införde den här förpackningen för filmjölk mailade jag deras kundtjänst och frågade VARFÖR de gjort en sån vansinnigt korkad förpackning till filen. Svaret jag fick var att ”vi har gjort marknadsundersökningar som visar att kunderna vill ha den här förpackningen”.
  Jag replikerade då att i så fall tvingas jag byta Arlas fil mot någon annan tillverkare.

  Kan så rekommendera Fjällfil från Norrmejerier, som har riktig förpackning. Och är mycket godare än nån annan fil.

  • Susanna Varis skriver:

   Fjällfil har jag aldrig testat, får nog prova det. Annars äter jag ofta Valios filbunke, som ju är ganska annorlunda till smak och konsistens, men som jag har ätit sedan jag var barn i Finland. Det blir ju många förpackningar med den, men de går åtminstone att återvinna. Jag försöker undvika Arla av andra skäl också, men ibland finns inget alternativ. Men Fjällfilen ska jag testa.

 2. Ulf Holmén skriver:

  Den samlade intelligentian har slagit till igen och verkligen tänkt till den här gången. Att vare sig plasten eller pappret går att återvinna ligger ju liksom i tiden. För att dölja sin fadäs tar man som vanligt till den där ”våra kunder vill ha det så här” trots att de inte vill det. Vilka fem speciellt utvalda har man utfrågat? Fruar och barn till den högsta företagsledningen skulle man ju kunna gissa!

 3. måns skriver:

  Meh näää sluta nu ulf susann ni driver med oss… vrida på korken klart! what!? eller??

  • Susanna Varis skriver:

   Men korkfan går ju inte att få upp!!!! Ibland, men ofta inte. Man får vrida fingrarna av sig och det går ändå inte. Kasst. Filen går inte att få ut helt, en del blir kvar för att det inte går att platta till och pressa ut. Förpackningen går svårligen att återvinna, eftersom det är plast inpackat i något som ska sorteras som papp eller papper. Skitförpackning.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.