Bisarr beslutsordning

WEB_UTRIKES ”Världens toppolitiker nattmanglar sista dagen av FN:s klimattoppmöte i Köpenhamn. Foto: Henrik Montgomery/Scanpix”. Bild och text från Sida

Andreas Cervenka skriver i SvD idag (tack tidningsbudet för att jag får läsa på nätet istället för i pappersformat…) en intressant artikel om sömnbrist och fattandet av stora beslut på hög nivå. Det skulle onekligen kunna förklara en del. Sömnbrist och utnötning är ju väl beprövade knep när det gäller förhandlingar. Man startar efter lunch, helst på fredag före en helg och intar positionen ”orubblig”. Är inte motståndaren mör vid nio på kvällen, när den glömt att medta mastäck och när den äkta hälften och barnen trummar med fingrarna därhemma för att man ska åka iväg på weekend-trippen så kan man alltid vänta till 12 på natten eller till morgonen, som man tydligen plägar i de sammanhang som Cervenka beskriver. Detta leder förstås till allt det som Cervenka beskriver och frågan som infinner sig är givetvis: ska vi verkligen ha det på detta viset?

Please like & share:

Om Susanna Holmén Waris

Susanna Holmén Waris, född 1968 i Salo, Finland, civilingenjör från KTH och frilanskonstnär som arbetar inom järnvägen. Bloggen handlar om allt från konst, politik och vetenskap till mode, humor och personliga erfarenheter. Välkommen!
Det här inlägget postades i medier, Okategoriserade, politik och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.