Konferens på Viking Grace

Igår var det planeringskonferens för skyddsombuden på firman. Konferensen tilldrog sig på den nya Viking Line-färjan Viking Grace…

sonny01-crop Foto: Sonny Johansson

DSC_0832-50 Frukost med en salig blandning av både lax och karelska piroger i sann finlandsfärjestil…

DSC_0834-50 Spaning ute på däck…

DSC_0836-50 Champagnebar med pianomusik…

DSC_0838-crop sonny05 Jag hade varit vaken sedan 02.45 på morgonen…

DSC_0840 Mariehamn och konfererandet var avklarat. Byte av båt.

DSC_0841-50 Puben körde franskt tema med frågetävling, pantomim och franska evergreens framförda av en duo som inte alls uppskattade att publiken pratade, umgicks eller ens existerade. Så vi bytte bar.

DSC_0843-50 Paparazzi överallt…

sonny02-crop Uffe agerar paparazzi, jag sittdansar till Barry Manilow-covers (eller vad det nu var just där…)

sonny06 Lite coolare så här…

sonny04 DSC_0846-50 Den lokale Barry Manilow med passande anhang…

DSC_0847-50 DSC_0848-50 DSC_0849-50 Det blev förstås lite tax-free shopping (som ju i sig inte är märkbart billigt längre)…jag har tittat efter en sådan här CK-låda med olika småflaskor länge och nu fanns det!

DSC_0850-50 Smaka och du är fast! Oslagbart goda…

Igår kväll behövde jag ingen godnattsaga, jag var borta innan huvudet nådde kudden. Men det var en trevlig dag och bra konferens. Viking Grace skulle tom vara rolig att åka bara för skojs skull, färjan är snyggt inredd och har en lockande spa-avdelning. Samt champagne-bar…

Om Susanna Holmén Waris

Susanna Holmén Waris, född 1968 i Salo, Finland, civilingenjör från KTH och frilanskonstnär som arbetar inom järnvägen. Bloggen handlar om allt från konst, politik och vetenskap till mode, humor och personliga erfarenheter. Välkommen!
Det här inlägget postades i finland, kultur, Okategoriserade och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

9 svar på Konferens på Viking Grace

 1. Rick skriver:

  Det är världens första större gasdrivna fartyg, dvs. miljöpåverkan är betydligt mindre än de andra fartygens. Eftersom vi män enligt feministerna är likgiltiga för miljön så undrar jag vem som designat och byggt fartyget… :)

  • Susanna Varis skriver:

   Ja, precis, det är den och det är rätt häftigt. Ja, män är miljöförstöringen och de ekonomiska haverierna personifierade (fråga Katrine Kielos). Det måste vara ett olycksfall i arbetet att den här färjan har blivit till. Alternativt har det funnits en kvinna, som beställt och designat färjan egentligen. ytterligare en förklaring är att det har funnits tillgång till goda, feministiska, genusvetare som kunnat se till så att de onda orcherna till män ändå byggt t ex den här färjan. :)

 2. Kimhza Bremer skriver:

  Härligt jobbgäng!

 3. Bashflak skriver:

  På min tid hade magdansöserna oftast lite mer hull, så att det skulle hända nåt när de skakade sitt bacon. Du skulle skickat upp din karl att visa dom hur det ska se ut. Men färjan ser åtminstone fet ut.

  De gamla färjorna åkte jag många gånger när jag var pluggade i Åbo. Som student fick man en hytt framme i kölsvinet, så att man hörde isflaken dunka mot plåten en halvmeter från huvudet när man skulle sova.

  Klara Vappen på dig!

  • Susanna Varis skriver:

   Ja, dansöserna var tidsenligt beniga.
   Nej, karln ville inte dansa magdans och ingen annan dans heller, men du anar inte hur rätt du träffar angående bacon. Det utvecklades till dagens tema…bacon i alla former, vill säga. (Mycket internt skämt).
   Ja, jag minns det där med isflaken, det kändes som de skulle braka in vilken sekund som helst…

   Glada Vappen på dig med!

 4. Rick skriver:

  @Bashflak

  Jasså, du har också läst i Åbo. Det har nämligen jag med.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.