Grattis Prinsessan Madeleine och Chris O´Neill

made_1044864d Madeleine i vacker klänning från Valentino.

estelle-1_1044852d Lilla Estelle på en stol i passande storlek stal delar av showen…Foton: Scanpix

Please like & share:

Om Susanna Holmén Waris

Susanna Holmén Waris, född 1968 i Salo, Finland, civilingenjör från KTH och frilanskonstnär som arbetar inom järnvägen. Bloggen handlar om allt från konst, politik och vetenskap till mode, humor och personliga erfarenheter. Välkommen!
Det här inlägget postades i historia, kultur, Okategoriserade, politik, religion, TV och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

12 svar på Grattis Prinsessan Madeleine och Chris O´Neill

 1. Dreadlock skriver:

  Såg du Katrine Kielos dryga kommentar i en artikel strax under DN:s bevakning av bröllopet ? Inte för att jag bryr mig om själva bröllopet, men KK borde läsa dussinet damtidningar som inte gör annat än objektifiera sessan som en oupnåelig dröm och som bevakar varje steg hon tar.

  • Susanna Varis skriver:

   Tack för länken. Ja, tyvärr går ju prinsessans arbetsbeskrivning ut på en hel del representation och en del av representationen är ju utseendet. Jag vet inte vad jag ska säga, jag är rätt mätt på gnället om objektifiering av kvinnor. Vad är fel med att vara objekt? Så länge man inte enbart ses som ett objekt förstås. Alla vill vi väl någon gång vara objekt för någons åtrå…eller? Det ingår så att säga i fortplantningsproceduren och att föra släktet vidare (om man nu inte helt vill övergå till laboratoriebebisar). Jag begriper inte ärligt talat varför jag borde bli upprörd och känna mig nedvärderad eller objektifierad av en bikinibrud på en pelare. Vad har det med mig att göra? (För att ta et sidospår på samma tema). Unga och snygga feminister gnäller för att de får för mycket uppmärksamhet från män, unga och fulare feminister för att dom inte får det. Till alla kan jag säga: det går över. En dag är ni 40 och sen får ni vara ganska mycket i fred. Men sedan gäller väl gnället att man istället inte får någon uppmärksamhet och att män bara tittar efter yngre förmågor. Varför klär sig Kielos förresten i tighta och uppseendeväckande kläder och använder knallrött läppstift? För att inte bli objektifierad?

 2. MiT skriver:

  Så Madde passade på att gifta sig med två på en gång, både Chris o Neill ;-)

 3. En Stilla Undran skriver:

  Varför blir inte feministerna upprörda över denna patriarkala ritual? Kvinnan lämnas över från en förtryckande man till en annan.

  Dessutom, borde inte båda vara klädda i könsneutral regnbågsmönstrad sparkdräkt? Även färgen på kläderna är ojämsyällda – mannen syndigt svart och kvinnan oskyldigt vit (alla tidigare pojkvänner glömda?)

  Jag bara undrar…

  • Susanna Varis skriver:

   Jodå, det blir dom, särskilt över överlämnandet.

  • Susanna Varis skriver:

   En regnbågsmönstrad sparkdräkt borde vara ett obligatorium vid bröllop. Ja, oskuldsvitt kan tydligen numera bäras oavsett tidiga pojkvänner. Män är ju av naturen syndiga, därför är svart den enda tillåtna färgen för dem. Så egentligen ska män ha en svart sparkdräkt och kvinnor ska sprudla i regnbågens alla färger för att symbolisera den mångsidighet, godhet och rikedom de bär på. Eller så.

 4. Jan E skriver:

  Va? Damtidningshyllande av kungahuset på denna blogg! Oväntat. Jag trodde detta var en liberal blogg. Liberalism och hyllande av ett förlegat jönseri som vårt nuvarande statsskick är går näppeligen ihop.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.