Katastrofturism

lyxtagtohoku468 Foto från Ny Teknik

Sugen på att åka till de katastrofdrabbade områdena i Japan? Nu kan drömmen(?) bli sann. För 14 000 facila kronor kan du inhandla en biljett på detta lyxtåg, dieseldrivet, som ska ta dig till det Japan som drabbades av tsunamin med påföljande kärnreaktorhaveri. Japanska tågbolaget JR East är dock inte fullt så cyniska som man kan tro, man har för avsikt att bidra till återuppbyggnaden av regionen med pengar från biljettintäkterna. Jag antar att alla sätt är bra förutom de dåliga…

Om Susanna Holmén Waris

Susanna Holmén Waris, född 1968 i Salo, Finland, civilingenjör från KTH och frilanskonstnär som arbetar inom järnvägen. Bloggen handlar om allt från konst, politik och vetenskap till mode, humor och personliga erfarenheter. Välkommen!
Det här inlägget postades i historia, kultur, Okategoriserade, samhällsplanering, teknik och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 svar på Katastrofturism

  1. AV skriver:

    Affärerna går strålande.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.