Benke bekräftar alla mina fördomar

Bengt Ohlsson skriver i en krönika i DN om segregeringen på Södermalm och bekräftar alla mina fördomar.

”Många börjar forma sina barn tidigt och bosätter sig på Södermalm, där barnen får stötas och blötas med andra små skönandar, och sen kan man spy galla över det fria skolvalet och prata varmt om hur det var när man var liten och gick i den skola som låg närmast, punkt slut, vilket ledde till större ”blandning”. Och hela tiden kan man vara tryggt förvissad om att ens barn kommer att växa upp bland likasinnade, lyssna på sin Clash, läsa sin Foucault och så småningom få sin egen kulturella aktieportfölj att förvalta.”

 

Om Susanna Holmén Waris

Susanna Holmén Waris, född 1968 i Salo, Finland, civilingenjör från KTH och frilanskonstnär som arbetar inom järnvägen. Bloggen handlar om allt från konst, politik och vetenskap till mode, humor och personliga erfarenheter. Välkommen!
Det här inlägget postades i kultur, Okategoriserade, politik och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

2 svar på Benke bekräftar alla mina fördomar

  1. Adam Bek skriver:

    Har Benke skärpt till sig igen och vässat pennan alltså?

    DN läses inte mer av mig men om Benke slutat mesa sig kanske man kan börja läsa honom på nätet i vart fall. Han brukade ju vara vass och självständig tills han mesade ur för halvannat år sedan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.