Stöd blå bandet!

bla_bandet_omsparad_kompr

Dags att påminna om Blå Bandet och Prostatacancerförbundets verksamhet! Som en motvikt till alla de rosa kampanjerna (självklart är det viktigt att stödja forskning mot alla former av cancer) vill jag åter lyfta framkampen mot prostatacancer; gå gärna in på sidan och skänk en slant till forskningen!

Om Susanna Holmén Waris

Susanna Holmén Waris, född 1968 i Salo, Finland, civilingenjör från KTH och frilanskonstnär som arbetar inom järnvägen. Bloggen handlar om allt från konst, politik och vetenskap till mode, humor och personliga erfarenheter. Välkommen!
Det här inlägget postades i feminism, genusvetenskap, jämställdhet, medier, Okategoriserade, politik, vetenskap och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 svar på Stöd blå bandet!

 1. Malte Skogsnäs skriver:

  Stöd båda kampanjerna!

 2. vladimir oravsky skriver:

  ”…Britta Hedefalk, legitimerad sjuksköterska på Cancerfondens informations- och stödlinje, möter i sitt arbete männens oro inför sjukdomen och skuldkänslor över att komma sent till läkare.
  – Många män blir skuldtyngda och ställer sig frågan vad som hade hänt om de gått tidigare. Ofta handlar det också om känslan av att inte duga längre, att inte ha någon att prata med eller att bara försöka sätta ord på det som har med sjukdomen att göra, berättar Britta Hedefalk.
  En bok som på ett tänkvärt och underhållande sätt tar upp frågan är THE ROCKY HORROR PROSTATA SHOW, av Vladimir Oravsky, Kurt Peter Larsen och Ulf Diktonius. Boken handlar om att vara medelålders man och få symtom som kan tyda på prostatacancer, samt om männens ovilja att prata om sjukdomen.”
  http://www.inarchive.com/page/2011-08-29/http://www.cancerfonden.se/sv/Om-Cancerfonden/Press/pressmeddelanden_new/?news=351515
  Pocketboken THE ROCKY HORROR PROSTATA SHOW är en ”novellisation” av Vladimir Oravsky och Kurt Peter Larsens teaterpjäser EN SVENSK TIGER, TIGER WOODS! och The ROCKY HORROR PROSTATA SHOW.
  Bibliotekstjänsten skriver om den följande:
  ”Vladimir Oravsky (f. 1947) är en mångsysslande svensk författare med rötter i Tjeckoslovakien. Tillsammans med Kurt Peter Larsen och Ulf Diktonius har han i boken tagit upp ett känsligt ämne, nämligen prostatacancer som är den vanligaste cancerformen hos män, vanligare än bröstcancer hos kvinnor. Årligen drabbas ca 10 000 män. Just nu pågår en livlig debatt om man borde erbjuda män screening i form av ett blodprov i samma mån som kvinnor erbjuds mammografi, och det är som ett inlägg i den debatten som denna bok skall ses.
  Den handlar om två barndomskamrater i övre femtioårsåldern som på golfbanan diskuterar för- och nackdelarna med tidig diagnos och den slutar med att den ene håller tal på den andres begravning.
  Författaren har med gott resultat försökt blanda humor och samhällskritik utan att – som han själv säger – ’falla in i det absurda eftersom livet i sig redan är absurt tillräckligt’.”
  Bibliotekstjänsten / Rolli Fölsch

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.