Paul Fryer / Lucifer – Morningstar

Morning-Star-Installation-2Paul Fryer, Lucifer – Morningstar installation. 

Där hänger han; Lucifer eller Morgonstjärnan, intrasslad i kraftledningar mitt i Westminster´s holy church. Symboliken torde vara uppenbar. Jag lyckas inte lokalisera kyrkan och vad man kan se på bilderna ser den ut att vara konverterad till annan än religiös användning (inget altare eller annan dylik inredning). Jag kan tänka mig att verket är än mer magnifikt att beskåda på plats.

Om Susanna Holmén Waris

Susanna Holmén Waris, född 1968 i Salo, Finland, civilingenjör från KTH och frilanskonstnär som arbetar inom järnvägen. Bloggen handlar om allt från konst, politik och vetenskap till mode, humor och personliga erfarenheter. Välkommen!
Det här inlägget postades i goth, historia, Inspiration, Konst, kultur, Okategoriserade, religion, skräckkonst och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 svar på Paul Fryer / Lucifer – Morningstar

 1. dolf skriver:

  Satanistisk kyrka?
  Men det är väl bara att skriva till Paul Fryer och fråga.
  Gillar dina konstinlägg.

  • Susanna Varis skriver:

   Njaah…troligen inte en satanisk kyrka då Lucifer blivit fjättrad av (guds?) kraftledningar. Ja, jag skulle ju kunna skriva till honom…

   • dolf skriver:

    Jesus sitter ju fastspikad vid ett kors i den vanliga kyrkan, så det är väl inte så långsökt att Lucifer är fjättrad av ledningar i en satanistisk?

    • Susanna Varis skriver:

     Sant. Och eftersom Jesus är en fortsättning på de gamla religionerna med offergåvor åt gudarna, kanske man kan säga att lucifer/ljusbringaren, rebelliskhetens och kunskapens fanbärare offrades på den blinda trons altare?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.