Valresultatet

Många har redan gjort detta; jämfört valresultatet i sitt distrikt med den i Enskede/ Södermalm. Det kan vara nyttigt för framför allt alla de som är anställda inom den tredje statsmakten att reflektera över – att de man möter i sin omedelbara omgivning inte är representativa för Sverige i stort.

valresultatfhHos oss, i vår valkrets i Södertälje.

valresultatsmI den journalist -, mediefolks – och kulturfolkstäta valkretsen.

Om Susanna Holmén Waris

Susanna Holmén Waris, född 1968 i Salo, Finland, civilingenjör från KTH och frilanskonstnär som arbetar inom järnvägen. Bloggen handlar om allt från konst, politik och vetenskap till mode, humor och personliga erfarenheter. Välkommen!
Det här inlägget postades i feminism, journalistik, medier, Okategoriserade, politik och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

11 svar på Valresultatet

 1. Pelle2 skriver:

  Eftersom dom lever i sitt lilla reservat på söder och umgås med sina kollegor så ser de väl övriga Sverige som avvikande i sina åsikter gentemot deras egna åsikter.Därmed har de inga problem med att sticka huvudet i sanden och idiotförklara resten av Sverige samtidigt som de försöker indoktrinera oss att bli som dom.

  • Melmac skriver:

   Undrar hur många flyktingar, tiggare och andra behövande som fått husrum på Söder i form av inneboende? Jag menar man förväntar ju sig att dessa godhjärtade hjältar tar ansvar och föregår med gott exempel, eller?
   Men det är väl som vanligt, det är väldigt lätt att tala om hur andra ska göra, nån annan ska ställa upp, nån annan ska betala. Hyckleri på en helt ny nivå!

   Ungefär som MP i diverse kommuner: Gärna vindkraft men inte framför mitt köksfönster, ni kan väl ställa dem nån annan stans?

 2. Fredrik skriver:

  Kan vi ha fått genuseländet på grund av att politikerna är så korkade att det tror att en liten klick journalister, genusvetare och aktivister är representativa för folket och alltså uttrycker dess vilja?

  Kanske är det så, de har ju tillgång till mediekanalerna och skränar högst. Det skulle alltså vara en form av bristande källkritik från politikernas sida.

 3. Jonte skriver:

  Malmös motsvarighet till Södermalm röstade såhär

  http://www.val.se/val/val2014/slutresultat/R/valdistrikt/12/80/0222/index.html

  Och Göteborgs motsvarighet såhär:

  http://www.val.se/val/val2014/slutresultat/R/valdistrikt/14/80/1013/index.html

  Det är i dom här kvarteren storstadstidningarnas journalister och kulturarbetare bor. Någon förvånad?

 4. Fredrik skriver:

  Nu läser jag att herr Bard twittrar att 100 år av urbanisering har gjort att landsbygden drabbats av braindrain, kvar är bara idioter som mig.

  Sedan fortsätter han att det är precis de områden som behöver immigranter för att avla in lite intelligens.

  Tänk om folket där inte vill avla? Tänker han lösa det medelst statligt tvångsgifte?

  Det här är ett av få tillfällen då jag vill begå en våldshandling.

 5. Uffe skriver:

  Man borde genomföra ett socialt experiment. Töm någon skola t ex Södra Latin och gör om det till flyktingförläggning där man trycker in halva den befolkning som finns på Södermalm. Stadsdelen har 110.000 innevånare, alltså skulle man förlägga 55.ooo traumatiserade flyktingar dit som säkert skulle bli än mer traumatiserade av vad de fick se. Det intressanta vore dock hur länge det skulle dröja innan flertalet började rösta på SD.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.