Underhuggare välkomna som tjänstefolk på Åsas party

IMAG0293

Att ge människor rejäla löner, goda anställningsvillkor och allt annat lagstadgat som tillhör ett gott arbetsliv är tydligen inte Linderborgs melodi, trots att det oftast är just det som vänstern mest agiterar för. Nej, på Åsas party får underhuggare som inte fått plats komma och frottera sig med högdjuren om de samtidigt agerar tjänstefolk. Någon ersättning är inte aktuell, den består av det höga nöjet att få delta på det åtråvärda kalaset. Lite som gammaldags skådemiddagar (hette det så?), där plebejen kunde bjudas in  i finfolkets salonger som publik till ätandet och drickandet. Men Åsas underhuggare får åtminstone mat…

Please like & share:

Om Susanna Holmén Waris

Susanna Holmén Waris, född 1968 i Salo, Finland, civilingenjör från KTH och frilanskonstnär som arbetar inom järnvägen. Bloggen handlar om allt från konst, politik och vetenskap till mode, humor och personliga erfarenheter. Välkommen!
Det här inlägget postades i feminism, historia, kultur, medier, Okategoriserade, politik och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

3 svar på Underhuggare välkomna som tjänstefolk på Åsas party

  1. Bashflak skriver:

    Vem blandar groggen hemma hos din bartender, Åsa?

    http://www.aftonbladet.se/kultur/article13154535.ab

  2. Ulf Holmén skriver:

    ”Sådan är kapitalismen” heter det i den socialistiska kampvisan, kanske dags att ändra texten till ”sådan är Åsa Lindeborg, otack äro världens lön”?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.