Är Noomi Rapace också en kvinnohatare?

IMAG0323Av tonfallet i DN kan man ana att den hyllade skådespelerskan nu också hamnat i facket ”män som hatar kvinnor” (precis som undertecknad). Välkommen Noomi!

Om Susanna Holmén Waris

Susanna Holmén Waris, född 1968 i Salo, Finland, civilingenjör från KTH och frilanskonstnär som arbetar inom järnvägen. Bloggen handlar om allt från konst, politik och vetenskap till mode, humor och personliga erfarenheter. Välkommen!
Det här inlägget postades i feminism, Film, jämställdhet, journalistik, kultur, medier, Okategoriserade, politik och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

15 svar på Är Noomi Rapace också en kvinnohatare?

 1. Malte Skogsnäs skriver:

  Härligt med allt fler offentliga personer som säger ifrån.

 2. Ekvalist skriver:

  Bra rutet av Noomi och bra uppsnappat av dig!

 3. Pelle2 skriver:

  Hon kommer säkert bara tystas ner av extremfeministerna eftersom det är jobbigt när en känd kvinna ifrågasätter dom.

 4. Johan Grå skriver:

  Jag antar att det är för att hon flyttat utomlands

 5. Ulf skriver:

  En hel del svenskars grundinställning tycks vara att vi är bäst på allt och alla andra ska vara glada att det finns svenskar som kan tala om för dessa andra hur de ska leva och bli framgångsrika. Vi är ju så framgångsrika att vi kan slå världen med häpnad. Det är dock tyvärr så att sanningen är långt därifrån och det är det som utlandssvenskarna upptäcker efter ett tag. När de som Noomi Rapace ser de svenska tillkortakommandena är det lätt att uppfatta futtigheten i debatten. Maria Svelands bästa vän heter ignorans och inskränkthet, att ta reda på saker kan ju innebära att man upptäcker sanningen och den kan vara farlig för de förvridna hjärnor som följer hennes irrläror. Noomi Rapace är modig, men detta försätter också henne i en utsatt position. Marias horder kan nämligen inte låta en persons sanningar komma folket till del, det skulle ju kunna avslöja dem för vad de är – professionella lögnhalsar. För att detta inte ska ske måste man smeta ner, förtala och förringa, annars har deras arbete varit förgäves. Så snart, om inte redan kommer förtalskampanjen att sättas in där DN:s kultursidor säkert har en viktig roll att spela i det tragikomiska spel som kallas svensk feminism signerad Sveland, Altstad, Bratt och allt vad de i den delen av rörelsen heter. Om de lyckas är en annan historia, den enda taktiken man kan anamma är den som Noomi Rapace ger uttryck för – att fortsätta med en dåres envishet att upplysa svensken om att flertalet av de så kallade ”fakta” som presenterats för honom och henne (och kanske hen), inte har varit mer än ren propagandistisk lögn. Tack för ordet nu medan det fortfarande är fritt, imorgon vet vi inte vad dessa människor har hittat på.

  • Susanna Varis skriver:

   Så sant, så sant. Det blir en närmast surrealistisk upplevelse att läsa Anders Bolling i DN när han hävdar att vara feminist är en förutsättning för att vara demokrat, samtidigt som en uppburen författare (med anknytning till DN) vid namn Sveland lägger fram förslag hos Nordiska rådet om att kriminalisera kritik mot feminismen.

 6. enstillaundran skriver:

  Speciellt intressant blir det när man betänker den karaktär Rapace är mest känd för i Amerika, Lisbeth Salander. Denna figur borde vara mumma för varje radikal feminist:

  * Misshandlad av sin far
  * Misstrodd och motarbetad av samhället
  * Inspärrad som psykiskt sjuk (för att ”vårda och skydda” henne)
  * Öppet lesbisk/bisexuell (ja, så öppen som Salander kan vara)
  * Våldtagen och misshandlad av man i maktposition
  * Misshandlad av andra män
  * En fena på IT
  * Bra på att slåss
  * Hämnas på den yttersta av alla patriarker – sin far
  * Kammar hem storkovan och lever singelliv i solen
  * etc

  Därför blir det en extra dissonans mellan karaktären Salander och skådespelerskan Rapace.

 7. Annika skriver:

  Och hon är smart! Har iallafall upptattat henne så, och har som sagt ryggrad!

 8. Kimhza Bremer skriver:

  Bra span! Så viktigt att Noomi Rapace säger ifrån. Här där jag bor ser man Lisbet Salander kopiorna gå i led. Om nu stjärnan vågar säga ifrån kanske några av dessa förvillade unga kvinnor vaknar upp ur mardrömmen.

 9. Pingback: Noomi Rapace skräms av feministkulturen | Popular Models

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.